Dřevěné terasy - Himmelhuber, Peter (Grada, 2012)
Terasy z dřevěných materiálů vynikají mnoha přednostmi. Poskytují nám teplo a pohodlí a zároveň jsou atraktivním prvkem zahradní architektury. Venkovní dřevěné terasy, ale i můstky a ochozy jsou navíc cenově výhodnější a méně pracné než povrchy dlážděné či kamenné. Kniha se věnuje především samotným konstrukcím teras, od těch jednodušších bez základů, přes kotvené zemními vruty nebo zatloukanými kotvicími pouzdry až ke složitějším se zakládanými piloty. Na sérii instruktážních fotografií najdete také praktické postupy, jak nejvýhodněji propojit obytný prostor se zahradou nebo koupacím jezírkem.
Keywords: Stavebnictví