Nová maturita z angličtiny souhrn učiva střední školy - Pourová, Miloslava (Grada, 2011)
Kniha pro ty, kdo si chtějí zopakovat učivo střední školy, připravit se na maturitu z angličtiny, na přijímací zkoušky na vysokou školu či na složení FCE. Je zde systematická příprava na ústní i písemné maturity, bohatá slovní zásoba s uvedením výslovnosti a českým překladem, všeobecná konverzační témata s texty na procvičování, informace o anglicky mluvících zemích, České republice, Evropské unii, svátcích a náboženství. V další části knihy najdete stručný přehled anglické gramatiky, přehled frázových sloves, nepravidelná slovesa, pravidla pravopisu, psaní slohové práce, konverzační obraty, prostředky textové návaznosti a idiomy. Text doplňují ukázkové maturitní testy s klíčem a gramatické názvosloví. Tato kniha je určena pro samostudium. Autorka učí angličtinu na střední škole.
Keywords: Angličtina