Pravda o lécích - #DerApotheker (Esence, 2023)
Nežádoucí účinky, kontraindikace a vše, co byste měli vědět o užívání běžných léků, se často nedozvíte od svého lékaře ani lékárníka.Věděli jste, že Ibuprofen může být smrtelný, pokud současně užíváte léčiva obsahující kyselinu acetylsalicylovou? Slyšeli jste, že třezalka blokuje účinek antikoncepčních pilulek? A že v bylinných lécích je více chemických složek než v těch syntetických?Mnoho lidí často nezná klíčová fakta o lécích, které pravidelně užívají. Tato kniha vysvětluje, jak fungují lékárenské bestsellery, na co je třeba při jejich užívání pamatovat a které léky jsou jen vyhozené peníze. Kniha, prezentovaná s velkou vášní a notnou dávkou sarkasmu, je zábavnou četbou pro všechny, kteří se někdy vydali do lékárny.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Zdravotnická a lékařská literatura