Ďábelská tvář - Klára, Janečková (Ikar, 2023)
Hlavní hrdinkou historického románu z druhé poloviny 16. století je mladá francouzská šlechtična Isabela de Arles, která je proti své vůli provdána do Anglie za pohledného vévodu Filipa Dowella. Krásná žena není spokojená se svým údělem a snaží se za každou cenu vrátit zpět do Francie, která je ovšem zmítána náboženskými a politickými boji. Temperamentní hraběnka s andělskou tváří, ale ďábelskou duší se rozhodne pro odvážný způsob, jak dosáhnout vytoužené svobody, a pokusí se svého manžela zabít...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány