Scrapbooking alba, přání, notýsky - Šporková, Sylva (Grada, 2012)
Scrapbooking je výtvarná technika zejména o vytváření vlastních uměleckých fotoalb. Tato technika zažívá u nás opravdový boom. Kromě různých druhů fotoalb, které jsou základem scrapbookingu, jsou do knihy zařazeny i jiné techniky, které jsou v zahraniční literatuře známé jako cardmaking - různá přání, děkovné kartičky, obálky, a scrapart - jakékoliv jiné dekorace vytváření scarpbookovými materiály a pomůckami - dózy, krabičky, zápisníky, obaly, koláže). Výpravná celobarevná publikace je určená jak pro začátečníky, kteří se v ní dozvědí, jak pracovat s různými pomůckami a nářadím spolu se základními postupy, tak i pro pokročilé, ti tu najdou různé "vychytávkyy", s pomocí nichž budou moci obohatit svoje dosavadní tvoření.
Keywords: Výtvarné techniky