Druhé Německo - Ondřej, Škrabal (Listen, 2024)
Květen roku 2022: Doznívající pandemie, válka na Ukrajině, soumrak Twitteru a mnoho dalšího. A do toho oblíbená výletní destinace německých turistů*ek. Vypravěč autofikční novely vyráží na dovolenou na Mallorcu, aby si vyjasnil svůj vztah k nové vlasti i vlastnímu tělu. Oblíbené letovisko jej ale spíš zavádí do alternativní reality, kde se mísí krajně-pravicoví turisté*ky s ekonomikou pozdního kapitalismu a společným záměrem: Všechno nepříjemné vně ostrova odfiltrovat. Zneklidňující i mimořádně obnažující cestovní deník reflektující geopolitickou situaci i jednu osobní historii v rytmu zremixovaného hitu Summertime Sadness.
Keywords: Společenské romány