Obyčejná laskavost, Neobyčejná nestoudnost - Michal, Viewegh (Ikar, 2024)
Pečovatelka Jiřina žije v unaveném, nevzrušivém manželství s nepříliš známým hercem Luďkem. Tedy až do chvíle, kdy se rozhodne obyčejnou laskavostí pomoct jednomu z klientů, které má v domově důchodců na starosti. Když stárnoucí spisovatel Mojmír dostane nabídku na štědře honorované autorské čtení, neodmítne - přestože se čtení má odehrávat na teambuildingové akci firmy, v níž pracuje Mojmírova bývalá manželka. A té pan pan autor rozchod nikdy neodpustil. Nejen proto se karnevalový výlet k Ďáblově prdeli v České Kanadě záhy změní v neobyčejnou nestoudnost...
Keywords: Humor, satira