Světlo v bouři - Corina, Bomannová (Ikar, 2024)
Berlín 1933. Ve chvíli, kdy nemocnice Waldfriede konečně začala naplno pracovat a získala oblibu u pacientů, začínají se na obzoru stahovat temná mračna - moci v zemi se chápou nacisti. Nemocnice a její personál se náhle ocitají v centru pozornosti nových mocipánů. Mladá zdravotní sestra Lilly se víc než o sebe stará o své malé bezbranné pacienty a své nejbližší. Už delší dobu si uvědomuje, že její city k lékaři Rudolphu Kirschovi překročily rámec pracovního vztahu. Tuší, že není jediná, kdo pečlivě skrývá své tajemství. Doba je stále hrozivější a Lilly zoufalejší. Má riskovat a možná nakonec ztratit to, co je jí nejmilejší?
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány