Ohnivý sloup - Ken, Follett (Kalibr, 2024)
Po Pilířích země a Na věky věků, celosvětově oblíbených historických ságách od bestselleristy Kena Folletta, přichází Ohnivý sloup, třetí rozvětvený příběh zasazený do anglického městečka Kingsbridge, příběh mocných panovníků i jejich nepostradatelných pomocníků, příběh plný intrik, vražd a zrady, ale také lásky, přátelství a naděje. Píše se rok 1558 a Evropu sužují náboženské konflikty. Osmnáctiletý Ned Willard ale v tuto chvíli netouží po ničem jiném než oženit se s Margery Fitzgeraldovou. Jejich vztahu však není přáno, a tak Ned odchází pracovat pro princeznu Alžbětu. Ve chvíli, kdy se Alžběta stane královnou, obrátí se proti Anglii celá Evropa. Chráněná oddanou skupinou nápaditých špehů a odvážných tajných agentů lpí na svém trůnu i zásadách. Skutečný boj totiž staví ty, kdo věří v toleranci a kompromis, proti tyranům, kteří všem ostatním vnucují své názory - ať to stojí cokoli...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány