Padající hvězda - Heather, Dune, Macadamová (Ikar, 2024)
Annette je temperamentní dívka, která studuje pařížskou Akademii krásných umění. Jean je básník, vůdčí postava dadaistické skupiny Les Réverberes. Oba milují jazz a oba se potkávají v proslulé pařížské kavárně Café de Flore, kde lze zahlédnout Picassa, Simone de Beauvoir a další osobnosti pařížského uměleckého života. Mezi Annette a Jeanem se rozhoří láska a plánují společnou budoucnost. Avšak píše se rok 1942 a Annette je Židovka...
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy