Vysvoboď mě - Malin, Persson, Giolito (Kalibr, 2023)
Novinka bestsellerové švédské spisovatelky Malin Persson Giolito, autorky oceňovaného thrilleru Tekutý písek. Ve Varinge je snadné zemřít, ale zatraceně těžké žít. Na opuštěné hřiště se tiše snáší sníh. Čtrnáctiletý chlapec leží tváří dolů před houpačkou a pomalu z něj vyprchává život. Za ním stojí jeho nejlepší kamarád s ještě horkou pistolí v třesoucí se ruce... Obětavá místní policie, svobodné matky, majitel obchodu s potravinami na náměstí - nikdo není ušetřen v komunitě, v níž násilí gangů ovládlo město a kde děti zabíjejí děti. A kdo převezme odpovědnost za to, aby se to už nikdy neopakovalo?
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory