Návrhářka z Paříže - Georgia, Kaufmann (Ikar, 2022)
Rosse bylo teprve šestnáct, když ji znásilnil nacistický důstojník dohlížející na její rodnou jihotyrolskou vesničku. Za pomoci místního odboje utíká do švýcarského St. Gallennu a postupně začíná odhalovat talent pro střihy, návrhy a módu. Dokonce opustí svého novorozeného chlapečka, se slibem, že se pro něj jako už zavedená návrhářka vrátí. Jenže i když se v Paříži stane múzou samotného Diora, život málokdy dává druhé šance. Od Paříže přes Brazílii až po New York buduje Rosa své impérium, ale její srdce dostává jednu ránu za druhou. Podaří se jí nakonec najít mír a znovu se shledat se ztraceným synem?Strhující román o módě, nezdolné vůle a citech, které lze možná odložit, ale nikdy zapudit...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány