Fotbalový trenér Základní průvodce tréninkem - Votík, Jaromír (Grada, 2011)
Celobarevná publikace je určena začínajícím fotbalovým trenérům, kterým předkládá ucelené informace ze všech tematických okruhů tvořících obsah základního trenérského kurzu. Je napsána v souladu s požadavky na získání nejnižší trenérské kvalifikace Trenér fotbalu C licence. Autoři připravili podrobný, bohatě ilustrovaný popis herních činností hráče v poli i brankáře. Zabývají se základní všeobecnou přípravou fotbalisty, včetně kondičního tréninku, didaktickými formami i plánováním tréninkového procesu a zvláštnostmi v přípravě dětí a mládeže. Podstatnou část knihy tvoří zásobník více než 200 jednoduchých pohybových i průpravných her a herních cvičení určených k nácviku a zdokonalování herních dovedností hráčů v poli i brankáře.
Keywords: Sporty