Obrázkové čtení - Ve škole od zimy do jara - Řezníčková, Petra (Bambook, 2011)
Veselá celobarevná publikace je určená dětem od 5 let, které se začínají učit číst. S velkými tiskacími písmeny se děti seznamují postupně a slova s neznámými písmeny jsou nahrazena roztomilými malovanými obrázky. Tento způsob zpracování je vhodný i pro nácvik čtení genetickou metodou. Knížka navazuje na úspěšný titul stejné autorky Ve škole. Tentokrát se děj jednotlivých příběhů a básniček odehrává v zimě a na jaře a kromě rozvoje čtenářských dovedností se děti seznámí s dalšími tématy, která v první třídě probírají v prvouce.
Keywords: První čtení