Poslední sen - Pedro, Almodóvar (Ikar, 2023)
Tato kniha má žánrově nejblíže k útržkovité autobiografii. Čtenář získá maximum informací o mně jako o filmaři, jako o fabulátorovi a o tom, jak se v mém životě prolíná jedno s druhým. Takto autor definuje tento svazek v brilantním úvodu, který zároveň slouží k jeho zasazení do kontextu: dvanáct textů, které jej tvoří, zahrnuje několik období, od konce šedesátých let až po současnost, a odráží některé z autorových nejintimnějších obsesí.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy