Vandrovní apatykářka 3: Únos vandrovní apatykářky - Iny, Lorentzová (Ikar, 2023)
Durynsko 1723. Ve Schwarzburgu-Friedrichsthalu se očekává brzký skon říšského hraběte Friedricha, který je ještě dítě. Jeho babička z čirého zoufalství nechá unést vandrovní apatykářku Kláru a požaduje od ní, aby chlapce uzdravila. Klára se devítiletého Friedricha ujme po nátlaku, že ji jinak s celou rodinou potrestají nebo pošlou do vyhnanství. Brzy zjistí, že zámek je jedno velké hnízdo zmijí a pokrytců a že tam někteří lidé mají zájem na Friedrichově smrti.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány