Poirot - Největší detektiv na světě - Mark, Aldridge (Universum, 2023)
Geniální, puntičkářský a nezaměnitelný detektiv oslavil sto let své existence v klasické krimi. Coby milovník řádu a metody by jistě ocenil přehledné představení příběhů, v nichž se objevil - jak knižních, tak divadelních, rozhlasových, televizních i filmových, ať už vyšly z pera jeho stvořitelky Agathy Christie, či se jich ujal někdo jiný. Chcete vědět, co inspirovalo královnu napětí k vytvoření Poirota? Jak na jeho detektivky reagovala dobová kritika? Kdo všechno se ujal ztvárnění jeho role? I díky množství archivních materiálů - recenzí, plakátů, snímků z natáčení aj. - je tato kniha dokonalou poctou muži, jehož malé šedé buňky se nikdy nemýlí.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Společenské vědy, historie