Běhání - Tvrzník, Aleš (Grada, 2012)
Nová publikace známých autorů je určena úplným začátečníkům i pravidelně a systematicky běhajícím sportovcům, jejichž cílem je získání a udržení kondice a zvyšování výkonnosti.. Kniha seznamuje čtenáře se vším, co při běžeckém tréninku potřebují vědět - s technikou běhu, fyziologickými principy, metodikou a řízením tréninku, poradí s regenerací, se stravovacím a pitným režimem i s tím, jak si udržet motivaci. Publikace přináší příklady konkrétních tréninkových programů, strečinkových a kompenzačních cvičení včetně nových trendů v těchto oblastech. Autoři komentují všechna fakta velmi srozumitelně na základě svých dlouholetých zkušeností a pomohou tak čtenáři připravit se na účast ve vybraném závodě i v maratonu.
Keywords: Sporty