Jak úspěšně studovat cizí jazyky 2., aktualizované a rozšířené vydání - Kupka, Ivan (Grada, 2012)
Zhruba 10 procent lidí dosahuje při studiu cizích jazyků výjimečně dobrých výsledků. Po přečtení této knížky můžete patřit mezi ně. Autor srozumitelně a čtivě odhaluje tajemství úspěchu známých polyglotů (lidí, kteří ovládají několik jazyků). Dozvíte se, jak krok za krokem promyšleně budovat svůj způsob studia a používání jazyků, a získáte spoustu ojedinělých rad, tipů a nástrojů, které vám pomohou výrazně zlepšit vaše výsledky. Knížka vám odpoví na běžné otázky začátečníků i pokročilých, jako např. Jak si efektivně rozšiřovat slovní zásobu? Mám se biflovat gramatiku, a pokud ne, jak si ji osvojím? Jaká studijní metoda je pro mě nejvhodnější? Mám vůbec talent na jazyky? a mnoho dalších. Nové vydání navíc přináší rady, jak na těžké jazykové oříšky, například japonské a čínské znaky, jaké možnosti při studiu jazyků nabízejí moderní technologie a užitečné odkazy na internetové zdroje, s nimiž se při studiu vyplatí pracovat. Velmi čtivý text doplňují praktická cvičení a příklady.
Keywords: Ostatní jazyky; Komunikační dovednosti; Trénink paměti a učení