Fyziologie Učebnice pro studenty zdravotnických oborů - 2., doplněné vydání - Mourek, Jindřich (Grada, 2012)
Druhé vydání úspěšné učebnice Fyziologie přináší textové rozšíření. Byly přidány tabulky, přehledné obrázky a konečně i text s novými údaji. Rozsah jednotlivých kapitol respektuje spektrum studujících - při menším stránkovém rozsahu je prezentováno vše podstatné. Přitom je dodržována návaznost jednotlivých kapitol (např. trávení - gastrointestinální trakt - výživa - metabolismus - apod.). Učebnice splňuje základní požadavek - látka má být předložena jasně, tj. naprosto srozumitelně.Učebnice má již mezi studenty nelékařských zdravotnických oborů své místo, a to vzhledem k tomu, že autor toto téma přednáší.
Keywords: Teoretické obory