Osteologie a kalcium-fosfátový metabolizmus Aktuální témata - Žofková, Ivana (Grada, 2012)
Jedinečná monografie, která upozorňuje na odbornou problematiku pohybující se na hranici několika příbuzných oborů. Autorka se tímto tématem zabývá mnoho let a v publikaci podává zcela moderní aktuální pohledy (zejména na specifické problémy patogeneze osteoporózy, např. genetiku, a na možnosti její prevence). Kniha je určena zejména postgraduálním studentům, internistům, endokrinologům a osteologům.
Keywords: Interna; Metabolizmus, imunita