Paličkování II šperky a oděvní doplňky - Domanjová, Ivana (Grada, 2011)
Kniha navazuje na úspěšný titul Paličkování. Ucelená metodická linka pokračuje výukou základních půdic a jejich kombinací. V samostatných kapitolách se krajkářky seznámí se základní charakteristikou vzoru, s jeho variantami a s použitím barevných prvků ve vzorování. Kniha obsahuje řadu návodů na výrobu šperků a jiných oděvních doplňků. Získané informace z prvního dílu jsou použity při realizaci konkrétních výrobků. Praktická část obsahuje podvinky k jednotlivým výrobkům: náhrdelníky, náramky, náušnice, barety, čelenky a jednoduché pokrývky hlavy. Dále je u každého jednotlivého výrobku technický postup, návod k realizaci, výčet použitých materiálů a způsob dokončení.
Keywords: Výtvarné techniky