Terapie zaměřená na člověka Pro využití v praxi - Mearns, Dave (Grada, 2013)
Třetí vydání úspěšné publikace, které v českém překladu vychází pod názvem Terapie zaměřená na člověka, zachovává přesvědčivý a srozumitelný styl předchozích vydání a podněcuje k hlubokým úvahám nad klíčovými otázkami, jež se týkají nejen přístupu zaměřeného na člověka, ale celé oblasti poradenství a psychoterapie. Přehledně vysvětluje budoucím a začínajícím terapeutům principy přístupu zaměřeného na člověka, avšak mnoho zajímavého nabízí i zkušeným praktikům a odborníkům. Věnuje se například "vztahové hloubce" - významné novince v terapii a poradenství. Obsahuje též rozšířené pojednání o využití terapeutova Já, aktuální kazuistiky, v dodatcích odpovědi autorů na často kladené otázky a další doporučenou literaturu.
Keywords: Psychologie odborná