Jak létají dopravní letadla - Evans, Julien (Grada, 2012)
Kniha určená pro všechny, kdo se zajímají o letadla a chtějí se dozvědět vše podstatné o jejich provozu. Pro všechny ty, kdo jsou jimi fascinováni a žasnou, že stroj vážící kolem 400 tun se dokáže vznést do vzduchu a plout nebem rychlostí přes 800 km/hod. A jak ušitá pro cestující, pro které není let jen nejrychlejší přepravou z jednoho místa na druhé, ale chtějí znát o letadlu víc, touží nahlédnout do pilotovy kabiny a kladou si množství otázek, jako třeba: Proč jsme teď tak vysoko? Nesrazíme se s jiným letadlem? Jak vypadá palubní deska? Co se stane, když najednou vysadí motor? Kolik paliva letadlo spotřebuje? Co když vletíme do bouřky? Co je to autopilot? K čemu jsou ta světla na ranveji? atd. Odpovídá zkušený pilot dopravního letadla, text doprovází četné barevné fotografie a schémata.
Keywords: Ostatní