Letadélko Jurášek - Pospíšilová, Zuzana (Bambook, 2011)
Další knížka z ilustrované edice Čtení pro prvňáčky vypráví příběh malého zvídavého letadélka, které vyletí do lidského světa hledat to, po čem nejvíc touží - kamaráda. Kluk Oliver si zase moc přeje letadélko, a tak se ti dva dají dohromady. Zažijí spoustu legrace, a když Oliver onemocní, nevyléčí ho žádný lék, ale jeho věrný kamarád Jurášek. Letadélko i Oliver zjistí, jak mocná je síla přátelství. A že se občas přihodí nějaká ta lumpárnička? To už k životu dětí i letadel prostě patří.
Keywords: První čtení