Péče o staré občany Učebnice pro obor sociální činnost - Mlýnková, Jana (Grada, 2011)
Učebnice pro předmět péče o staré občany zahrnuje obecnou část, která teoreticky shrnuje problematiku stáří, potřeb seniorů, jejich komunikace a vztahy s okolím. Ve speciální části jsou shrnuty informace o péči o starého člověka s různými chorobami a potížemi. Publikace se zaměřuje na ošetřování seniorů v domácím prostředí a také v pobytovém zařízení. V úvodu každé kapitoly autorka uvádí informace, které již žáci načerpali v předchozím studiu z odborných předmětů - např. navazuje na předmět zdravotní nauka, pečovatelství a psychologie.
Keywords: Sociálně zdravotnický pracovník