Asertivně do života 3., aktualizované a doplněné vydání - Novák, Tomáš (Grada, 2012)
Jak říkat "nee" bez pocitu viny? Jak požádat o laskavost? Kde je hranice přijatelného kompromisu ve sporu? Jak se nenechat manipulovat? Jak správně kritizovat a jak kritiku přijímat? Asertivita nabízí metody konstruktivního zvládání řady typických patových komunikačních situací, které nám komplikují nejen soužití s ostatními v práci, ve škole a v rodině, ale i vztah k sobě samým. Známí poradenští psychologové, autoři úspěšných populárně-psychologických knih, přinášejí v již třetím vydání své úspěšné knihy kromě nezbytného teoretického přehledu asertivních technik a práv především testy a praktické tréninkové programy pro výcvik asertivního chování. Doufáme, že vám kniha Asertivně do života bude průvodcem na cestě za vymezováním hranic vůči vašim komunikačním partnerům, že vám pomůže v orientaci ve vlastních motivech jednání a účinně podpoří vaši snahu vést sebevědomý a vyrovnaný život v nemanipulující společnosti.
Keywords: Psychologie pro každého