Předčasná ejakulace - Daneš, Luděk (Grada, 2011)
Předčasná ejakulace je po poruchách erekce druhá nejčastější sexuální porucha. Trpí jí zejména mladší muži a dokáže velmi znepříjemnit sexuální život nemocného, ale i jeho partnerky. Je zajímavé, že o takto časté dysfunkci neexistuje mnoho odborné literatury. Přínos publikace spočívá v tom, že komplexně shrnuje nové poznatky o příčinách, diagnostice a léčbě této poruchy. Je potěšující, že v poslední době s vývojem nových psychofarmak, zejména antidepresiv, se úspěšnost terapie výrazně zlepšila. Ještě před několika lety byly výsledky léčby, na rozdíl od terapie erektilní dysfunkce, spíše tristní. Nyní lze říci, že většina pacientů hodnotí léčbu jako úspěšnou. Publikace je určena nejen sexuologům, urologům nebo andrologům, ale i lékařům dalších oborů, jimž poslouží jako předatestační zdroj informací, a bude přínosem i pro psychology, kteří se s pacienty se sexuálními dysfunkcemi také setkávají.
Keywords: Psychologie odborná