Obrázkové čtení - Malé hrátky se zvířátky - Řezníčková, Petra (Bambook, 2011)
Zábavná publikace pro začínající čtenáře je určená dětem od 5 let. Pro snazší čtení jsou všechny texty psané velkými tiskacími písmeny a některá slova jsou nahrazena roztomilými obrázky. Malý čtenář se setká s různými druhy textu ve formě povídání, pohádky, dopisu, bajky, krátké básničky či hádanky. Příběhy se odehrávají v přírodě, kterou malé děti bezprostředně znají ze svého okolí a mohou se tedy s jednotlivými zvířátky skutečně setkat. Hravé texty využívají krásy českého jazyka a vedou děti k přemýšlení o světě kolem nás.
Keywords: První čtení