Quilling Papírový filigrán nejen pro svátek - Maiksnar, Vašíčková, Jana (Grada, 2012)
Quilling nebo také papírový filigrán je umění využívající proužků papíru, které jsou stáčeny, formovány a lepeny do požadovaného tvaru. Ve výsledku díky správné kompozici jednotlivých tvarů lze vytvořit krásný a originální obrazec. Samotná kniha je na českém trhu ojedinělá, a to především svým obsahem přizpůsobeným národnímu prostředí, českým zvykům a svátkům. Autorka vychází z vlastních několikaletých zkušeností a podnětů vyslyšených především na kurzech quillingu a workshopech, které sama pořádá. Výtvarná metoda jistě zaujme všechny, kteří rádi tvoří něco nového, originálního a neokoukaného. Technika není náročná na materiál a po zapracování ani na čas. Tvořit pomocí papírových proužků mohou už i děti školního věku nebo senioři.
Keywords: Výtvarné techniky