Kroniky Rudozimy 1: Dcera Rudozimy - Ed, McDonald (Laser, 2023)
Raine je teprve sedmnáct let a už má děsivé tajemství - dokáže komunikovat s mrtvými, což je dar, který se v kraji bez milosti trestá smrtí. Dělá tedy co může, aby svou nebezpečnou schopnost utajila, jenže osud má jiné plány, a tak se Raine shodou několika nešťastných okolností i vlastních špatných rozhodnutí ocitá ve víru událostí točících se kolem nechvalně proslulé pevnosti Rudozima, kde sídlí mystický kult bojových mnichů, jejichž magie je stejně mocná jako smrtící. První díl velkolepé nové fantasy od Eda McDonalda, autora úspěšné série Černé křídlo.
Keywords: Sci-fi, fantasy