Sociologie stáří a seniorů - Sak, Petr (Grada, 2012)
Publikace přináší teoretické analýzy klíčových kategorií i zcela konkrétní empirické poznatky o životě současných seniorů. Autoři se věnují obecně sociální skupině seniorů, životní fázi stáří, ale osou analýz je konkrétní generace dnešních seniorů, která se ukázala jako historicky zcela ojedinělá.
Keywords: Sociologie