Dziewczyna, sama (Thriller psychologiczny o FBI z Ellą Dark - Tom 1) - Blake, Pierce (Lukeman Literary, 2021)
"ARCYDZIEŁO WŚRÓD THRILLERÓW I KRYMINAŁÓW. Autor doskonale zbudował postacie i tak dobrze przedstawił ich psychologiczną stronę, że czujemy, jakbyśmy byli w ich głowach, czuli ich strach i cieszyli się ich sukcesami. Liczne zwroty akcji sprawią, że nie zaśniesz, dopóki nie przeczytasz tej książki aż do ostatniej strony". --Books and Movie Reviews, Roberto Mattos (o książce "Porwana") DZIEWCZYNA SAMA (Thriller psychologiczny o FBI z Ellą Dark - Tom 1) to pierwsza powieść długo oczekiwanej serii Blake'a Pierce'a, bestsellerowego autora USA Today, którego książka "Porwana" otrzymała ponad 1000 recenzji na pięć gwiazdek. Agentka FBI Ella Dark, 29 lat, dostaje szansę na spełnienie swojego największego marzenia: na dołączenie do Jednostki Analizy Behawioralnej FBI. Ella ma nietypową obsesję: przestudiowała każdego seryjnego mordercę, odkąd tylko potrafiła czytać, zdruzgotana morderstwem swojej siostry. Jej fotograficzna pamięć pozwoliła jej na szczegółowe zapamiętanie każdego mordercy, każdej ofiary i każdej sprawy. Niesamowite umiejętności Elli zostają zauważone, a ona zostaje zaproszona w samo serce akcji. Jednak kiedy morderca zaczyna siać terror na mokradłach Luizjany, Ella szybko odkrywa, jak bardzo rzeczywistość różni się od książek. Skonfrontowana z prawdziwym morderstwem, prawdziwym zabójcą i tykającym zegarem, uświadamia sobie, że nie może polegać na swojej wiedzy. Musi nauczyć się ufać swoim instynktom i pozwolić sobie na wejście w mroczny, wynaturzony umysł mordercy. Jeśli się pomyli, narazi swoją karierę. I życie następnej ofiary. Czy talent Elli uratuje sytuację? Czy będzie jej zgubą? Seria wciągających i trzymających w napięciu thrillerów o błyskotliwej i udręczonej agentce FBI, ELLI DARK, to intrygująca historia, pełna napięcia, zwrotów akcji i niespodziewanych odkryć, których zawrotne tempo nie pozwoli ci odłożyć książki do świtu. Tomy 2 i 3 serii - DZIEWCZYNA, UPROWADZONA oraz DZIEWCZYNA, TROPIONA - są również dostępne.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Krimi, detektivky