Vlaky - lodě - letadla - Študlarová, Zdeňka (Bambook, 2011)
Veselá obrázková knížka s vtipnými básničkami a jednoduchými úkoly dětem představí dopravní prostředky, s nimiž se denně setkávají. Do školy jezdíme autobusem, na výlet na kole, na závody na motorce, do práce autem, na brambory s traktorem a zboží do obchodů rozváží nákladní auto. V nouzi přijedou na pomoc hasiči, policie nebo záchranka. Kam se nedostaneme po zemi, tam nás dopraví letadlo nebo loď.
Keywords: Naučná; Encyklopedie a naučná