Velké sny - Sarah, Larková (Ikar, 2022)
Aby v roce 1912 mohla pracovat jako zvěrolékařka, vdala se Nellie za svého přítele z dětství Philippa De Groota, který převzal veterinární praxi po svém otci. Sice ho nemilovala, ale už od dětství je oba spojovalo pevné přátelství. Před sňatkem mu slíbila, že mu dá svobodu, kdyby se mu naskytla příležitost věnovat se svému vysněnému povolání hudebníka. Ta se opravdu objevila po skončení první světové války a Phillip tehdy bez váhání zmizel z jejího života. Nellie se spolu se svou kolegyní Mariou pokusila vybudovat veterinární praxi v Berlíně. Jenže minulost a láska Nellie záhy dostihly...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány