Katova dcera a král žebráků 3 - Pötzsch, Oliver (Kalibr, 2023)
Schongauský kat Jakob Kuisl spadl do nastražené pasti. Při návštěvě v Řeznu najde svou sestru a švagra v lazebně mrtvé. Městské stráže zatknou Kuisla jako podezřelého a uvrhnou ho do vězení. Nyní jemu, katovi, hrozí mučení a poprava. Jeho dcera Magdalena a medik Simon horečně hledají skutečného pachatele a narazí přitom na komplot, při němž je ohrožena budoucnost císařské říše.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány; Krimi, detektivky