Tibet - Franz, Uli (Grada, 2012)
Patří Tibet Tibeťanům, nebo je už dávno multikulturní zemí? Jakou roli dnes hraje dalajláma? Co přinese Tibetu budoucnost? Nepokoje ve Lhase a celosvětové protesty proti čínské politice v Tibetu ukazují, že Tibet je pro mnohé fascinující a tajemnou zemí. "Střecha světaa" dříve a dnes - Uli Franz přináší ve své knize důležitá a málo známá fakta.
Keywords: Literatura faktu; Politologie