Vatikán - Erbacher, Jürgen (Grada, 2012)
Říká se, že je zahalený tajemstvím - nejmenší stát na světě s obrovským vlivem. Zájem široké veřejnosti se ještě zvýšil poté, co byl na Svatý stolec zvolen německý papež. Jaké jsou majetkové poměry Vatikánu? Je švýcarská garda jen folklorní skupina? Jak dalece sahá vliv Opus Dei? A jaká tajemství skrývají vatikánské archivy? Jürgen ErbacherTeolog, politolog a televizní žurnalista (ZDF) Jürgen Erbacher žil dlouho v Římě jako odborník na Vatikán.
Keywords: Literatura faktu; Politologie