De Zwaarte van Eer (Koningen en Tovenaars-Boek 3) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2015)
"Een fantasy vol actie, die ongetwijfeld fans van Morgan Rice's voorgaande novels zal bekoren, evenals fans van werken zoals THE INHERITANCE CYCLE van Christopher Paolini... Fans van Young Adult fictie zullen dit meest recente werk van Rice verslinden en smeken om meer." --The Wanderer, A Literary Journal (regarding Rise of the Dragons) De #1 Bestverkopende serie! DE ZWAARTE VAN EER is het derde boek uit Morgan Rice' bestverkopende epische fantasy serie KONINGEN EN TOVENAARS (dat begint met DE OPKOMST VAN DE DRAKEN, een gratis download)! In DE ZWAARTE VAN EER ontmoet Kyra eindelijk haar mysterieuze oom, en ze ontdekt dat hij niet de man is die ze had verwacht. Ze begint aan een training die zowel haar uithoudingsvermogen als haar geduld op de proef stelt, en ze ontdekt al snel de limiet van haar kracht. Ze is niet in staat om haar draak op te roepen en niet in staat om dieper in zichzelf te zoeken. Geteisterd door de drang om te helpen bij de oorlog van haar vader, begint Kyra te twijfelen of ze ooit de krijger zal worden die ze dacht dat ze was. Wanneer ze diep in het bos een mysterieuze jongen ontmoet die nog machtiger is dan zij, vraagt ze zich af wat de toekomst voor haar in petto heeft. Duncan moet met zijn nieuwe leger de bergen van Kos afdalen, en, zwaar in de minderheid, een invasie van de hoofdstad riskeren. Als hij wint, weet hij, zal hij achter de eeuwenoude stadsmuren worden opgewacht door de oude Koning en zijn edelen en aristocraten, allemaal met hun eigen belangen, allemaal even verraderlijk. Het verenigen van Escalon zou wel eens lastiger kunnen zijn dan het bevrijden van het land. Alec moet zijn unieke vaardigheden in de smederij gebruiken om het verzet in Ur te helpen. Alleen dan hebben ze een kans om de stad tegen de naderende Pandesiaanse invasie te beschermen. Hij ontmoet Dierdre, het sterkste meisje dat hij ooit heeft gezien. Deze keer heeft ze een kans om zich sterk te maken tegen Pandesia, en terwijl ze dapper de confrontatie aangaat, vraagt ze zich af of haar vader en zijn mannen het deze keer wel voor haar zullen opnemen. Merk wordt eindelijk toegelaten tot de Toren van Ur, en is verbijsterd door wat hij ontdekt. Hij wordt ingewijd in de vreemde codes en regels en leert de andere Wachters kennen, de hardste krijgers die hij ooit zal ontmoeten. Al snel komt hij erachter dat het niet zo makkelijk is om hun respect te verdienen. Ze moeten de toren voorbereiden op de naderende invasie; maar zelfs de geheime doorgangen kunnen hen niet beschermen tegen het verraad dat van binnen uit loert. Vesuvius leidt zijn natie van trollen door een kwetsbaar Escalon en laat een spoor van verwoesting achter. Ondertussen gaat Theos, razend over wat er met zijn zoon is gebeurd, ook behoorlijk tekeer, en hij zal niet stoppen tot heel Escalon in vuur en vlam staat. DE ZWAARTE VAN EER is een meeslepend verhaal over ridders en krijgers, koningen en heren, eer en moed, magie, lotsbestemming, monsters en draken. Het is een verhaal over liefde en gebroken harten, bedrog, ambitie en verraad. Het is fantasy op zijn best, en nodigt ons uit in een wereld die ons voorgoed bij zal blijven en alle leeftijden zal aanspreken. Boek #4 in KONINGEN EN TOVENAARS zal binnenkort verschijnen.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy