Ett Välde Av Stål (Elfte Boken Trollkarlens Ring) - Morgan, Rice (Lukeman Literary, 2021)
I ETT VÄLDE AV STÅL (BOK ELVA AV TROLLKARLENS RING), är Gwendolyn nödgad att skydda sitt folk, då Kungsgård är under attack. Hon försöker evakuera dem från Ringen - men det finns ett problem: hennes folk vägrar lämna staden. I maktstriden som följer finner Gwen att hennes ledarskap är satt under press för första gången - samtidigt som det största hotet mot Ringen tornar upp sig. Bakom McClouds lurar hotet från Romulus och drakarna, som, med skölden förstörd, kan påbörja en invasion med katastrofala följder, där inget stoppar dem från att förinta Ringen. Romulus, som har Luanda vid sin sida, är ostoppbar så länge månarna räcker, och Gwen måste slåss för sin egen, sitt barns och sitt folks överlevnad - i en episk strid mot drakar och män. Kendrick leder tappert Silverlegionen i strid, och han får sällskap av Elden och Legionsrekryterna, tillsammans med sin bror Godfrey, som överraskar alla, inklusive sig själv, med sitt tappra uppträdande. Men trots det, kanske de inte räcker till. Under tiden ger sig Thor ut på sitt livs uppdrag i Druidernas land, där han vandrar genom ett skrämmande och samtidigt magiskt land, som inte liknar något annat. Det kommer att krävas vartenda uns av styrka och kunnande som han besitter för att ta sig genom landet och han kommer att bli tvungen att söka djupt inom sig själv, för att bli den stora krigare - och druid - som det var menat att han skulle bli. Då han stöter på monster och utmaningar, olika något annat han tidigare ställts mot, riskerar han sitt liv i sökandet efter sin mor. Erec och Alistar reser till de södra öarna, där de välkomnas av sitt folk, inklusive hans tävlingsinriktade bror och avundsjuka syster. Erec har ett sista dramatiskt möte med sin far, medan hela ön förbereder för att han ska ta över tronen och bli kung. Men på de södra öarna måste man slåss för rätten att bli kung, och i en episk strid blir Erec hårdare prövad än någonsin tidigare. I den dramatiska vändningen som uppstår, lär vi oss att förräderi lurar i skuggorna även här, i landet av ädla och stora krigare. Reece som är rustad till strid och omringad på de övre öarna, måste slåss för sitt liv efter sin hämndaktion mot Tirus. I sin desperation finner han sig tillsammans med Stara, och de båda är på sin vakt mot varandra, samtidigt som de är förenade i uppdraget att överleva - ett uppdrag som kulminerar i en episk strid till havs, som hotar hela ön. Kommer Gwen ta sig över havet till säkerhet? Kommer Romulus förstöra Ringen? Kommer Reece och Stara bli tillsammans? Kommer Erec bli kung? Kommer Thor hitta sin mor? Vad kommer det bli av Guwayne? Kommer någon överleva alls? Med sitt sofistikerade världs- och karaktärsbygge, är ETT VÄLDE AV STÅL en episk saga om vänner och älskare, om rivaler och friare, om riddare och drakar, om intriger och politiska ränksmiderier, om åldrande, om brustna hjärtan, om bedrägeri, ambition och svek. Det är en saga om heder och mod, om tro och öde, om magi. Det är en fantasyberättelse som tar oss in i en värld vi sent kommer glömma, och som lockar läsare i alla åldrar och könstillhörigheter.
Keywords: Sci-fi, fantasy; Dobrodružství, napětí, fantasy