Kolébky Říše - Jennifer, Coburn (Ikar, 2023)
Tři ženy, národ svedený šílencem a nacistický program na vytvoření panské rasy. V nacistické porodnici Heim Hochland se nenávratně propletou osudy tří žen. Gundi je těhotná studentka berlínské univerzity, která je tajně členkou odbojové skupiny. Teprve osmnáctiletá Hilde je nadšená, že může nacistickému úředníkovi odnosit dítě. A Irma, čtyřiačtyřicetiletá zdravotní sestra, se po osobní tragédii zoufale snaží vybudovat si nový život. Všechny tři mají co ztratit.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány