Umění dialogu Jak si s lidmi opravdu porozumět - Špačková, Alena (Grada, 2011)
Jak stručně, výstižně a s respektem k zájmům druhého vyjádřit svoje myšlenky? Nová knížka uznávané autorky vám na konkrétních příkladech ukáže, jak komunikovat bez předsudků, cíleně využívat otázek, poctivě dokládat svůj názor, propojit asertivitu s taktickým jednáním, chránit hranici osobní a profesní role. Dozvíte se jak profesionálně telefonovat, jak vyjít s problematickým a hendikepovaným partnerem nebo jak vystupovat v médiích. Knížka také nabízí praktická cvičení pro poznání vlastní osobnosti, tréninkové postupy pro rozvoj mluvní osobitosti a antistresové techniky jako prevenci syndromu vyhoření.
Keywords: Komunikační dovednosti