Evropa, Rusko, teroristé a běženci - Karel, Hvížďala (Universum, 2022)
Válka na Ukrajině, Putin, hrozba teroristických atentátů, migrační krize. To jsou hlavní témata knihy zkušeného novináře Karla Hvížďaly Evropa, Rusko, teroristé a běženci. Sešly se v ní rozhovory s předními českými intelektuály, z větší části s univerzitními profesory či učiteli. Mnozí z nich žijí mimo území ČR, takže přinášejí i pohled odjinud. Kniha poprvé vyšla v roce 2015, ale i kvůli aktuálním událostem je stále platná.
Keywords: Společenské vědy, historie