Těžší než nebe Životopis Kurta Cobaina - Cross, Charles, R. (Volvox Globator, 2014)
Autor na základě více než 400 rozhovorů s Cobainovými přáteli, rodiči, kolegy i díky exkluzivnímu přístupu k citacím z Cobainových deníků odhaluje mnohá neznámá tajemství, která se váží k této legendární hvězdě i jeho skupině Nirvána, jež pro něj představovala celý jeho soukromý život. Cross jej líčí jako rozpolcenou osobu, jako milého a oblíbeného mladíka atletického vzezření, ale i hrozivého zuřivce, morbidního a vizuálního umělce, jako ambiciózního muže, vyhledávajícího i odsuzujícího slávu. Poukazuje na průběh nelehkého rozvodu jeho rodičů i následky, které na něm zanechal, plné depresivních stavů a morbidních představ a odhaluje jejich genetický původ, který jej nakonec na vrcholu slávy přivedl k sebevraždě. Crossova práce tak představuje nejhlubší knihu o nejtemněji padající hvězdě, uvádějící na pravou míru celou řadu falešných mýtů.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy