Anna Svídnická - Krásná Anna - nečekaná láska Karla IV. - Hana, Whitton (Ikar, 2024)
Anna Svídnická zdědila po matce nevšední krásu a po otci zase důležitá území. Není proto divu, že ruku nejkrásnější ženy Evropy chce pro svého syna Václava získat i český král Karel IV. Po Václavově náhlé smrti se o Annu rozhodne ucházet sám, a to pouze z jediného důvodu - aby získal její strategicky významné državy a upevnil tak své postavení. Stačí však první setkání s okouzlující Annou a z mocného panovníka se stane její oddaný vazal.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány