Povídky ke kávě IX. - Hrabáková, Hana (Machart, 2023)
Hana Hrabáková v předchozích letech úspěšně publikovala již osm dílů cyklu "Povídky ke kávě" a letos přichází s další částí této povídkové série. Autorka oslovuje čtenáře uceleným souborem humorných textů doslova "ze života". Podtitul aktuální povídkové knihy "Jak přežít střední věk" napovídá, že děj jednotlivých příběhů se bude točit okolo zádrhelů a škobrtanců s vážnými i méně vážnými důsledky, které se mohou dostavit, když nedobrovolně překročíme hranici dělící "mládí" od "stáří" a pokoušíme se srovnat s novou a definitivní životní perspektivou... Nutno dodat, že vzpomínky opět hýří humorem, nadsázkou a ironií. Hana Hrabáková dobře ví, o čem píše vždyť jen literárně vypointovala to, co čtenářky a čtenáři také zažívali a na co s jistou dávkou shovívavé nostalgie vzpomínají i dnes
Keywords: Humor, satira