Světelný klam - Louise, Pennyová (Kalibr, 2023)
"Lámou se srdce," podtrhla si Lillian Dysonová pečlivě v knize. "Láskyplné vztahy umírají." Ale umírají i lidé - a Lillian Dysonovou najdou zavražděnou v trvalkovém záhonu Clary Morrowové, která ve Three Pines právě slaví svou první samostatnou výstavu. Zapadlá vesnice se díky shromáždění umělců i znalců umění proměnila načas ve svět, kde každý tah štětcem, každá stínohra hrají osudovou roli. Kde za každým úsměvem číhá úšklebek. A každý láskyplný vztah skrývá zlomené srdce. Vrchní inspektor Gamache příjíždí se svým týmem, aby odhalil pravdu. Co se však nabízí jejich očím: skutečnost, nebo jen světelný klam?
Keywords: Krimi, detektivky