Sedmý hřích se trestá smrtí - Hana, Whitton (Ikar, 2022)
Historický detektivní příběh zavede čtenáře do Anglie 12. století. Když se Rosamunda, pocházející z urozené rodiny, setká s anglickým králem Henrym II., její půvab panovníka okamžitě okouzlí a romantické zamilování brzy přeroste ve vášnivý milostný vztah. Henryho manželka královna Eleanor Akvitánská pozoruje vývoj událostí nejen s rostoucí žárlivostí, ale také s obavami. Rosamunda se proto na královo přání uchýlí do benediktinského kláštera v Godstow nedaleko Oxfordu, kde ji Henry tajně navštěvuje. Zanedlouho zde však začne docházet k záhadným vraždám. Stojí za nimi královna Eleanor Akvitánská? To chce vypátrat Rosamundina přítelkyně Grace, která se tím ovšem sama vystavuje smrtelnému nebezpečí.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány