Anna Falcká - Zamilovaná princezna... - Hana, Whitton (Ikar, 2023)
Život princezny Anny Falcké plyne poklidně až do okamžiku, kdy po řadě tajných jednání padne rozhodnutí, že se má provdat za nedávno ovdovělého českého a římského krále Karla IV. Je jasné, že z Karlovy strany jde především o diplomatický tah, a Anna mimoto miluje jiného. Nezbývá jí však než poslechnout a svolit k sňatku, který má především urovnat spory mezi Karlem IV. a jeho odpůrci. Jaký osud čeká dvacetiletou dívku po boku českého krále?
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány