Doktor Garin - Sorokin, Vladimir (Pistorius & Olšanská, 2022)
Dobrodružný román, jehož příběh je situován do blízké budoucnosti, kdy je Euroasie rozvrácena válkou a na místě starých států vznikla řada státečků, vedoucích spolu neustálé boje. Tímto fantaskním a rozpadajícím se světem prochází lékaře Garina, jehož putování připomíná jinou slavnou knihu - Doktora Živaga, na niž autor odkazuje nejen titulem, ale i řadou motivů, včetně u Sorokina doposud zcela neznámého motivu hluboké lásky, pomáhající jeho hrdinům přežít odloučení, chaos a vraždění.
Keywords: Světová současná beletrie